От днес, 15 юли 2020 г., всички хора, които влизат в

...
От днес, 15 юли 2020 г., всички хора, които влизат в
Коментари Харесай

Българите не се отказват от Гърция, въпреки PCR тестовете

От през днешния ден, 15 юли 2020 година, всички хора, които влизат в Гърция през гранично-пропусквателен пункт " Кулата - Промахон " са задължени да показват негативен резултат от PCR-тест за COVID-19, осъществен до 72 часа преди влизането им в Гърция.

Причината за по-строгите ограничения е откритият повишен брой инфектирани с ковид туристи, минали през границата. Властите в Атина обмислят и наложително носене на маски във всички закрити публични пространства като спомагателна мярка против болестта.

Според репортаж на гръцката телевизия " Мега " засилените инспекции на граничния пункт през последните седмици са посочили, че се продават имитации на отрицателни тестове срещу 30 – 40 евро. А водещият на утринния блок на " Алфа " накара шефа на Здравноосигурителния институт на Гърция да признае в ефир, че условията към българи и румънци за влизането в страната са доста по-завишени, в сравнение с към западните туристи, като се аргументира с икономическите ползи. Според възмутени жители в обществените медии в превод това означавало, че българските туристи още веднъж са неглижирани, макар че са едни от най-лоялните клиенти на туристическия бизнес на южната ни съседка.

Също по този начин се оказва, че нашите проби са най-скъпи в района, до момента в който в Румъния те даже са безвъзмездни. Те са финансирани от страната, като всеки румънец, който покаже резервация за почивка в Гърция, има право на това. У нас обстановката е много по-различна. Лабораториите, които регистрират сериозен растеж в тестванията, вече оферират фамилни проби за ковид, които са много по-икономични, излизат приблизително към 140 лв. за семейство. Тъй като искащите са доста и опашките пред лабораториите се вият още преди началото на работния ден, пътуващите към Гърция туристи могат да си запазят часове най-рано за след седмица.

С преимущество обаче се употребяват хората, които са подготвени да платят съвсем двойно за тест с интензивен период. Оказва се, че доста собственици на хотели са склонни да вършат отстъпки от цените на нощувките поради непредвидените разноски за проби, тъй като си дават сметка, че оскъпяването може да наклони везните към това дългогодишни техни клиенти да изберат тази година да почиват в България.

Разбира се, цената (макар и известна пречка) не стопира хилядите туристи, които макар условностите вземат решение да се насочат към южната ни съседка. Но се оказва също, че те трябва да се преборят и с българските лаборатории, които постоянно издават документите за отрицателен тест на български, макар че гръцките управляващи не одобряват документи, които не са на британски език и не съдържат името и паспортния/националния идентификационен номер (ЕГН) на пасажера. 

 
12 от най-красивите хотели в Гърция
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР